البرز | پایگاه های غربالگری شهرستان البرز چشم انتظار مراجعه کودکان‌

۱۲ پایگاه ثابت و ۲پایگاه سیار غربالگری تنبلی چشم منتظر کودکان شهرستان البرز هستند

به گزارش روابط عمومی اداره بهزیستی شهرستان البرز شیرین فرازمند رئیس بهزیستی شهرستان البرز از فعالیت ۹ پایگاه غربالگری تنبلی چشم در مراکز مثبت زندگی و ۳پایگاه ثابت اعم از مهاد کودک و بیمارستان رحیمیان  در سطح شهرستان خبر داد و گفت: از این تعداد ۷ پایگاه با چارت و ۲ پایگاه با دستگاه غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال را انجام می‌دهند.

فرازمند افزود: بر طبق آمار اداره  ثبت احوال، تعدادکودکان ۳ تا ۶ سال شهرستان نزدیک ۱۲ هزار  کودک است که در شش ماهه اول سال ۴هزار و پانصد  کودک غربال شدند و امیدواریم تا پایان سال با همکاری خانواده‌ها کل کودکان ۳ تا ۶ سال شهرستان تحت پوشش این برنامه قرار بگیرند.

وی  با بیان اینکه در سال گذشته با راه اندازی و تاسیس مراکز مثبت زندگی و پس از ارائه آموزش‌های لازم فعالیت غربالگری بینایی به این مراکز واگذار شده است خاطر نشان کرد: هدف از تاسیس مراکز مثبت  زندگی ارائه خدمت و تسهیل مراجعه، پیگیری و پاسخگویی به جامعه هدف در تمام نقاط استان است.

وی یاد آور شد: برنامه غربالگری بینایی کودکان در سه سطح اجرا می‌شود. در سطح اول، غربال توسط افرادی انجام می‌شود که بصورت تئوری و عملی آموزش دیده و با استفاده از چارت و یا دستگاه و در شرایط استاندارد برای غربال کودکان اقدام می‌نمایند. در سطح دوم کودک ارجاعی (مشکوک شناسایی شده در سطح اول)، توسط اپتو متریست مورد معاینه قرار می‌گیرد و چنانچه بیمار تشخیص داده شود تحت درمان لازم قرار می‌گیرد؛ و اگر نیاز به معاینه و درمان تخصصی‌تر داشته باشد به سطح سوم برنامه ارجاع داده می‌شود و توسط چشم پزشک معاینات دقیق تری انجام می‌گیرد وبرای خانواده‌های نیازمند کمک هزینه عینک و جراحی درنظر گرفته می‌شود.

فرازمند گفت:بهزیستی از خانواده‌های نیازمند دارای شرایط خاص، در زمینه‌ی درمان تنبلی چشم و مشکلات بینایی با پرداخت کمک هزینه عینک و جراحی چشم  حمایت می‌کند.

وی ضمن توصیه به خانواده‌ها جهت غربال بینایی همه ساله کودکان ۳ تا ۶ سال، افزود: بهترین زمان برای تشخیص ودرمان تنبلی چشم، سنین زیر ۵ سالگی است ودر صورتیکه مشکل دید کودک قبل از ۵ سالگی تشخیص داده شود، حتی اگر چشم کودک دچار تنبلی شده باشد، با درمان به موقع، بینایی کامل به دست خواهد آمدو در مقابل هرچه درمان چشم تنبل با تاخیر انجام شود، احتمال به دست آوردن بینایی کامل کمتر خواهد شد، بطوریکه پس از ۷ تا ۱۰ سالگی درمان تاثیری در بهبود بینایی نخواهد داشت.

کد خبر 67987

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 7 =

خدمات الکترونیک پرکاربرد